Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου


Πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα, την 6η Μαΐου 2013, Δευτέρα του Πάσχα, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου του και προστάτου του Χωρίου.
 Την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ, το εσπέρας και περί ώρα 7.00 μ .μ. τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ( Ο Εσπερινός της Αγάπης ) με Αρτοκλασία. Πλήθος κόσμου και αρχόντων συμμετείχε τόσο στην Ακολουθία του Εσπερινού όσο και ανήμερα στις Ακολουθίες της Εορτής.
Ανήμερα της Εορτής και από ώρας 7.15 π.μ., τελέσθηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία λειτουργία και εν συνεχεία ακολούθησε εντός του Χωριού, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου, με την Συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τριπόλεως και όπως πάντα συνοδεία από όμορφα άλογα και καβαλάρηδες όπως ορίζει το έθιμο της Πανηγύρεως.
 Μετά το πέρας των Εκκλησιαστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι στο αλώνι της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, με την επιτυχημένη συμμετοχή του Χορευτικού συγκροτήματος « Κέντρο Ελληνικού Χορού Τριπόλεως», το οποίο παρουσίασε ένα άριστο χορευτικό πρόγραμμα.
N_E_o_3_337_1_dragged_

_3_446
_3_469
_3_528

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου