Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Επίσημη υποδοχή λειψάνου Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου στο Στρατόπεδο "Πατσούκα" στην Αλεξανδρούπολη

Την Τετάρτη 15 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Πατσούκα» της Αλεξανδρούπολης και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που ευρίσκεται εντός του στρατοπέδου η επίσημη υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το ιερό λείψανο μετέφερε εν πομπή από την είσοδο του Στρατοπέδου μέχρι τον Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης  κ. Άνθιμος μαζί με τον Στρατηγό-Διοικητή της 12ης Μεραρχίας κ. Γκατζογιάννη, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Λαμπάκη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάου, μαζί με ιερείς και στρατιώτες εκατέρωθεν αυτών. Αμέσως, αποδόθηκαν οι ανάλογες τιμές από την μπάντα και το τιμητικό άγημα και το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση. Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για το ιερό λείψανο ενώ τελέσθηκε επίσης αρτοκλασία και ανεγνώσθη η ευχή του κολλύβου του Αγίου.

Ο Μητροπολίτης στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους στρατιωτικούς αλλά και τους λαϊκούς που μετέβησαν στο Στρατόπεδο, αναφέρθηκε στον Άγιο Γεώργιο και στην συμβολή του στην εξάπλωση του Χριστιανισμού. Χαρακτηριστικά είπε πως «στα χρόνια των διωγμών κατά των Χριστιανών, ο Χριστιανισμός οφείλει την εξάπλωσή του στις γυναίκες γιατί τις έβγαλε από την ανυποληψία της εποχής και του ρωμαϊκού δικαίου, αλλά την εδραίωσή του την οφείλει σε αυτούς τους στρατιωτικούς Αγίους, όπως ο άγιος Γεώργιος, ο άγιος Δημήτριος, οι άγιοι Θεόδωροι, ο άγιος Μηνάς, ο άγιος Ευστάθιος, που όντας υψηλόβαθμα στελέχη του ρωμαϊκού στρατού, με την ομολογία της πίστεώς τους στον Ιησού Χριστό, κλόνισαν τα θεμέλια της πανίσχυρης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και φανέρωσαν την δυναμική της νέας θρησκείας, με αποτέλεσμα ο Χριστιανισμός να εισχωρήσει ακόμα και στο παλάτι σε σημείο που και η βασίλισσα Αλεξάνδρα, σύζυγος του φοβερότερου διώκτη των Χριστιανών, του Διοκλητιανού, να γίνει χριστιανή». Στο τέλος της ομιλίας του απευθύνθηκε στον Στρατηγό κ. Γκατζογιάννη λέγοντας πως η Μεραρχία πλέον αναλαμβάνει υπό την ευθύνη της το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου και επικαλέστηκε σε όλους την ευλογία και την σκέπη του Αγίου καθώς ακόμα και σε καιρό ειρήνης οι κίνδυνοι είναι πολλοί.                       ΠΗΓΗ


Μετά το πέρας της τελετής, όλοι οι παρευρισκόμενοι προσκύνησαν το ιερό λείψανο, ενώ ο Μητροπολίτης  διένειμε σε όλους τους άρτους ως ευλογία. To ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου θα παραμείνει πλέον στον ομώνυμο Ναό του Στρατοπέδου «Πατσούκα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου