Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου στην 131 ΣΜ στο Άκτιο

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στις 26 Νοεμβρίου στην Αεροπορική Μονάδα Διασποράς της 131 Σμηναρχίας Μάχης στο Άκτιο, η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, όπου εόρτασε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Μονάδος. 
Στην πανήγυρη χοροστάτησε – όπως κάθε χρόνο -  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Διοικητής της 131ΣΜ Ακτίου, Σμχος κ. Νικόλαος Βέκιος. Στον εορτασμό συμμετείχαν Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες καθώς και διοικητικό και πολιτικό προσωπικό της Μονάδος.
 Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην συγκινητική περιγραφή της ζωής και του μαρτυρίου του Αγ. Γεωργίου του Χιοπολίτου και υπογράμμισε: « Ο Άγιος Γεώργιος νέος, με χαρίσματα και προοπτική μιας επιτυχημένης κοσμικής ζωής, όταν οι Τούρκοι του ζήτησαν να αρνηθεί τον Χριστό και να του χαρίσουν όλες τις χαρές του κόσμου αυτού, προτίμησε τα πολυώδυνα μαρτύρια και τον φρικιαστικό θάνατο για να μην μολύνει σώμα και ψυχή.Γνώριζε ότι το σώμα είναι «ναός Αγίου Πνεύματος», είναι «μέλος Χριστού», πίστευε ότι πάντοτε έπρεπε να το διατηρήσει καθαρό και άγιο και αρνήθηκε τις προτεινόμενες ψευτοηδονές.
Ο Άγιος καλεί και μας να διατηρήσουμε την καθαρότητα του σώματος, να το αγιάζουμε ζώντας μέσα στην ζωή της Εκκλησίας μας με τα Άγια Μυστήρια, για να γίνουμε άξιοι της σωτηρίας. Και κατέληξε λέγοντας ότι ιδιαιτέρως πρέπει να προσέξουμε αυτόν τον αγώνα σήμερα, στην φιλήδονο και φιλόσαρκη εποχή μας.
Στο τέλος της Θειας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία  ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Διοικητή και τους Αξιωματικούς, τους Σμηνίτες και όλο το διοικητικό και πολιτικό προσωπικό της Μονάδος, για την προσφορά τους στην Πολεμική μας Αεροπορία. 




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου