Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Θαύματα Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου στην Ι. Μ. Ξενοφώντος

Photo: ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1989, Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΡΟΒΛΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ. ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ ΝΩΠΗΣ ΠΛΗΓΗΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΥΡΟΒΛΥΣΙΑΣ, ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΕΥΩΔΙΑ. Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΕΨΑΛΑΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ.
Οι πατέρες της Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους στους πολυπληθείς προσκυνητές της Μονής με ιερά συγκίνηση διηγούνται τα εξής: Στις 23 Απριλίου 1989 ημέρα της εορτής του Αγίου στην Ι. Μ. γινόταν η καθιερωμένη μεγάλη αγρυπνία και είχαν βγάλει για προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου (τμήμα από το χέρι του) πού φυλάσσεται στο μοναστήρι. 

Την ώρα του εσπερινού οι πατέρες διεπίστωσαν ότι όχι μόνον έβγαινε από το ιερό λείψανο λεπτή και πάντερπνη ευωδία καθώς και άγιον μύρο, αλλά είχε πάρει μορφή και σχήμα νωπής πληγής. Τότε διέκοψαν τον εσπερινό και διάβασαν την παράκληση του Αγίου.
Οι πατέρες της ίδιας μονής μας διηγήθηκαν και το εξής γεγονός: Πριν από χρόνια, την ημέρα της εορτής του Αγίου, μάγειρας ήταν ο Γερο-Βαρλαάμ ο οποίος ήταν πολύ λυπημένος, διότι την ημέρα πού πανηγύριζε το μοναστήρι αυτός δεν μπορούσε να πάει να εκκλησιασθεί. Σε μια στιγμή με αναστεναγμό λέγει: «Άγιε Γεώργιε, σήμερα πού τιμάμε την μνήμη σου εγώ δεν μπορώ να 'ρθω κοντά σου, στην ακολουθία». Τότε άστραψε το μαγειρείο και παρουσιάζεται μπροστά του ο Άγιος Γεώργιος και του λέγει: «Μη στεναχωριέσαι Γερο-Βαρλαάμ, εδώ θα είμαι μαζί σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου